NieuwsHelemaal herfst

Helemaal herfst - 22 september 2014  12:29


Het is zover. In de vroege ochtend van dinsdag, om 04:29, staat de zon pal boven de evenaar, om vervolgens steeds meer het zuidelijk halfrond te verwarmen. Het begin van de astronomische herfst.
Lees verder ›
Fraai weer in de maak

Fraai weer in de maak - 9 september 2014  11:05


De komende dagen wordt het zonniger en warmer. Er is nog maar 1 vraag over: “noemen we het fraai herfst- of nazomerweer?” Het weer lijkt in elk geval tot ver in de volgende week stabiel.
Lees verder ›
Beetje najaar in de lucht

Beetje najaar in de lucht - 5 augustus 2014  17:12


Het klinkt als vloeken in de kerk, maar vanochtend bekroop me het gevoel dat de zomer een eind op streek is. De auto zat al weer onder de dauw, spinnenwebben werden zichtbaar en we zagen grondmistbanken.
Lees verder ›
Natste dag?

Natste dag? - 29 juli 2014  11:08


Gisteren is er heel veel regen gevallen, maar zoals gebruikelijk zijn de verschillen van plaats tot plaats heel groot geweest. Dat maakt het lastig om de vraag te beantwoorden, was het de natste dag ooit?
Lees verder ›
Supertyfoon treft Japan

Supertyfoon treft Japan - 8 juli 2014  10:49


UPDATE: Orkaan Neoguri koerst nogsteeds af op Japan. Maar de windsnelheden waarmee het systeem "landfall" maakt zijn waarschijnlijk minder hoog dan eerder gedacht.
Lees verder ›
Vakantie voor de deur

Vakantie voor de deur - 2 juli 2014  10:33


Dit weekeinde beginnen de eerste vakanties. De scholen in het noorden van het land gaan dicht. Het weer laat zich in de eerste week van een wisselvallige kant zien; volop zomer is het bij ons helaas niet.
Lees verder ›
Juni: tamelijk warm, zonnig en vrij droog

Juni: tamelijk warm, zonnig en vrij droog - 1 juli 2014  12:55


De maand zit er bijna op en het was weer te warm. Daarmee komt het eerste half jaar 2 graden warmer uit dan normaal en komt daarmee op de tweede plaats. Alleen in 2007 was het eerste half jaar nog warmer.
Lees verder ›
Veel regen

Veel regen - 25 mei 2014  11:13


Vandaag zou je het nog niet zeggen, maar morgen krijgen we te maken met een flinke plons regen. Plaatselijk kan er meer dan 20mm regen vallen. Ook is er kans op onweer.
Lees verder ›
Weerplaza app's vernieuwd

Weerplaza app's vernieuwd - 14 mei 2014  16:38


De app's van Weerplaza voor Android en iPhone hebben vorige week een grote update gekregen. Graag besteden we daar even extra aandacht aan.
Lees verder ›
IJsheiligen

IJsheiligen - 13 mei 2014  10:54


Het is geen gezegend bolletje schepijs, of cornetto, maar de naam voor een aantal katholieke heiligen. In de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het voorjaar met kans op nachtvorst.
Lees verder ›

Inloggen zakelijke klantenGebruikersnaam
Wachtwoord
Bewaar wachtwoord?