Stage / Werkstudent Media & Communicatie

Binnen Infoplaza zoeken wij iemand die nooit genoeg krijgt van social media.

Kan jij niet van je telefoon afblijven? Doe jij mee aan bijna alle hypes? Vind je het leuk om berichten te maken die daarna veel reacties oproepen en door honderdduizenden gezien worden? Dan zou jij zomaar de student kunnen zijn die wij zoeken.

Bijna elke Nederlander heeft dagelijks te maken met het weer, de situatie op de weg of een reis met het openbaar vervoer. Infoplaza geeft hierover gedetailleerde en accurate informatie en helpt op deze wijze dagelijks een groot deel van de Nederlandse bevolking. We helpen met tips, met hoogwaardige informatie, maar we bieden ook bijzonderheden en vermaak aan. Om iedereen optimaal te kunnen bereiken, zijn we op zoek naar een werkstudent (of iemand die stage wilt lopen) die onderdelen van Weerplaza, Verkeerplaza of OV-plaza nadrukkelijker onder de aandacht kan brengen bij mensen. De communicatie verloopt via onze websites, maar ook via onze apps en de diverse beschikbare social media apps. Iets voor jou?

Hoe voer je je werk in de praktijk uit?

 • Je bent onderdeel van ons (meteorologische) redactieteam;
 • Gezamenlijk halen we de krenten uit de pap en zetten dat om naar doelgerichte informatie;
 • Je communiceert via social media tools, zorgt voor content en redigeert de reacties;
 • Je vraagt proactief feedback aan bezoekers/gebruikers en aan je collega’s en komt met nieuwe ideeën om een nog groter bereik te realiseren;
 • Je volgt de social media op de voet, zowel wat betreft de dagelijkse berichten als toekomstige innovaties;
 • Je bent actief bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze producten.

Hoe ziet een dag op kantoor er uit?

Kantoor? Daar hoef je echt niet altijd te zijn. In gezamenlijk overleg bepalen we wat op welke dag handig is. Werk je vanaf het Mediapark in Hilversum, vanuit huis, of ga je naar een plek in het land waar ‘het’ die dag gaat gebeuren? Waar je ook bent, je staat in nauw contact met de overige redactieleden.

Hoe gaan we vandaag onze bezoekers en gebruikers voorzien van goede informatie en leuke entertainment, dat is dagelijks je opdracht. Mocht je toch op kantoor komen, dan pak je een bak goede koffie en neem je plaats op je werkplek tussen je collega’s. Gezamenlijk bepalen we wat we willen benadrukken in onze berichten en met welke emotie. Jij gaat aan de slag om dat voor de diverse social media kanalen te realiseren. Natuurlijk kan er ergens ineens iets gebeuren waar we op in willen springen, je hebt daarom continu scherp op wat er leeft. Flexibiliteit en creativiteit zijn belangrijke onderdelen bij je werk binnen Infoplaza.

Tijd voor de lunch! In de lunchroom om de hoek van het kantoor kun je een heerlijke en voordelige lunch bestellen of je neemt gewoon zelf je broodjes mee. Lunchen doen we gezellig als team en als er wat te vieren valt dan is Eetcafé ’t Pandje onze favoriet. Na de lunch pakken we de werkzaamheden weer op. Hebben we bereikt wat we hoopten met de berichten deze ochtend? Zien we nieuwe onderwerpen ontstaan, moeten we iets voorbereiden voor de komende dagen? De hele dag ben je bezig met het volgen van meerdere informatiestromen, content bedenken en communiceren. De tijd vliegt en voor je het weet is je werkdag alweer voorbij.

Gevraagd wordt:

 • Uitstekende kennis van social media (twitter, facebook, snapchat, youtube, …);
 • Presentatie vaardigheden is een pré;
 • Kennis van software om media content te maken;
 • Nieuwsgierigheid naar wat de mens in de straat bezig houdt;
 • Flexibel van karakter, creatief in je werk;
 • Passie voor de dingen je doet of wilt doen binnen en buiten je werk!

Wij bieden:

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede leerschool en veel plezier.

Bedrijfsprofiel

Infoplaza, dit is onze passie: mensen helpen beslissen met de juiste informatie

Wij zijn Infoplaza en bestaan sinds 2008. Een informele en gezellige organisatie waar met veel plezier wordt gewerkt en daar zijn we trots op. Dagelijkse helpen we vele consumenten en bedrijven om beslissingen te nemen. We doen dit door de juiste weer-, verkeer- en OV-informatie op een heldere manier te presenteren. Wij zijn hard groeiende en daarom zijn wij op zoek naar jou!

Lijkt het je leuk om bij Infoplaza te komen werken?

Kom dan gerust eens bij ons langs om kennis te maken. Mailen of bellen mag natuurlijk ook. Je kunt René Westening bereiken via R.WESTENING@INFOPLAZA.NL of bellen via 085 – 2103008.