Infoplaza AgriSupport

Het weerbericht voor land- en tuinbouw met ziektedrukmeter en spuitadviezen.

Probeer AgriSupport nu 14 dagen gratis! maak nu een proefaccount

De agrarische sector

Er is geen sector zo afhankelijk van het weer als de agrarische sector. Hoe hoog is de ziektedruk in uw gewas? Kunt u kuilen of oogsten? Iedere dag neemt u belangrijke beslissingen die beïnvloed worden door het weer.  Infoplaza AgriSupport helpt u beslissen. Wij hebben 2 pakketten samengesteld:

AgriSupport Gewas: € 154,00 per jaar

Speciaal samengesteld voor gewasteelten. Zeer gedetailleerde weersinformatie met de ziektedruk, het spuitadvies voor Phytophtora in aardappelen en diverse werkbaarheidsvenster. Bovendien kunt u met onze nieuwe module Effect Bespuiting het verwachte effect in de komende dagen voor ruim 700 toegelaten middelen berekenen. Sluit nu een proefabonnement voor een maand af.

AgriSupport Veehouderij: € 99,00 per jaar

Zeer gedetailleerde weersinformatie voor uw perceel met onder andere het werkbaarheidsvenster voor bespuitingen, bemesten en kuilen. In dit pakket heeft u niet de uitgebreide ziektemodules van AgriSupport Gewas, maar wel alle weerinformatie die u nodig heeft voor uw beslissingen. Sluit nu een proefabonnement voor een maand af.

Kennis Agribusiness

Naast de consumenten website Weerplaza.nl is Infoplaza vooral weer expert met oplossingen voor vele bedrijven. Voor processen die sterk afhankelijk zijn van de invloeden van het weer. Energiemaatschappijen, bouwbedrijven, ProRail bij de bewaking van het Nederlandse spoor en uiteraard ook de agrarische sector.

Omdat weersverwachtingen en teeltadviezen erg nauw letten werkt Infoplaza AgriSupport met een team van ervaren meteorologen. Op landbouwkundig gebied worden wij geadviseerd door diverse teeladviseurs en werken wij nauw samen met Wim Nugteren. Hij heeft veel ervaring met agrarische modellen die de invloed van het weer op ziekten inzichtelijk maken, gewasbescherming en andere landbouwkundige toepassingen.

Naast eigen concepten denken we graag mee in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de agrarische sector. Binnen Nederland en daarbuiten. Het weer stopt niet bij de landsgrenzen. Onze oplossingen kunnen wij wereldwijd aanbieden.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Ziektedruk

U ziet in één oogopslag of het weer de kans op ziektedruk verhoogt. We tonen dit voor meer dan 40 schimmelziektes in onder andere aardappelen, uien, tarwe, wortelen, asperges en bloembollen.

Spuitadvies

Voor diverse gewassen geven we ook een spuitadvies. U vult uw ras, loofgroei en datum laatste bespuiting in en u ziet direct of er nog restbescherming aanwezig is en wanneer een nieuwe behandeling nodig is. Ook kunt u het Effect van uw Bespuiting bij de verwachte weersituatie voor ruim 700 toegelaten middelen berekenen.

Activiteiten

Ook helpen we u beslissen in de uitvoering van diverse werkzaamheden. Een duidelijke kleurenschaal van groen naar rood, toont of het weer meewerkt. Bijvoorbeeld voor grondbewerking op vorst, bemesten of kuilen.

Landbouwweerbericht

Uiteraard vindt u hier ook alle weersinformatie die u nodig heeft. De verwachting per uur in detail en ook de trend voor de komende 15 dagen. Op basis van het opgetreden weer tonen we u ook de vochtbalans.

€ 10,00 per maand

Het weerabonnement voor veehouders

  • Gedetailleerd weerbericht
  • Regenradar
  • Werkbaarheidsvenster kuilen en bemesten

Eén maand gratis met vouchercode “IPVEE”

€ 15,00 per maand

Voor akkerbouw, tuinbouw en bloembollen

  • Gedetailleerd weerbericht en regenradar
  • Ziektedruk voor al uw gewassen
  • Spuitadvies en weervenster spuiten

Eén maand gratis met vouchercode “IPGEWAS”

In deze kaarten ziet u de ziektedruk voor diverse gewas – ziekte combinaties. We berekenen dit dagelijks voor zo’n 40 ziektes. We geven u zo inzicht in de ziektedruk in de afgelopen en komende 7 dagen. De kleuren geven aan of het weer een gunstige of ongunstige invloed heeft op de ontwikkeling van de betreffende ziekte. Hierin wordt de waargenomen weersituatie van de afgelopen dagen, de weersverwachting en bijvoorbeeld ook de bladnatperiode meegenomen.

U vindt deze actuele kaarten en een grafiek voor uw eigen perceel op Infoplaza AgriSupport.

In principe maken we van iedere activiteit op het agrarisch bedrijf een kaart. In de legenda kun je zien wat er precies wordt getoond. Groen betekent dat het weer gunstig is om een bepaalde activiteit uit te voeren; bij rood is het ongunstig.

U kunt dit dagelijks voor de komende 7 inzien op Infoplaza AgriSupport.

5
sectoren
15
gewassen
40
ziektes
20000
gebruikers

Onze partners in de land- en tuinbouw