AgroWeerAdvies

Het weerbericht voor land- en tuinbouw met ziektedrukmeter en spuitadviezen. Met een overzichtelijk weervenster plant u al uw werkzaamheden.

AgroWeerAdvies is helemaal gratis! Probeer nu

De agrarische sector

Er is bijna geen sector zo afhankelijk van het weer als de agrarische sector. Hoe hoog is de ziektedruk in mijn gewas? Kan ik kuilen of oogsten? Welke energiebehoefte heeft de kas de komende dagen?

Kortom, iedere dag neemt u als ondernemer belangrijke beslissingen die te maken hebben met het weer.  Infoplaza levert dagelijks betrouwbare informatie aan de sector en helpt daarmee beslissingen inzichtelijk te maken.

U vindt onze weersinformatie gratis op AgroWeerAdvies.nl. Ook zijn er diverse partners die onze weerberichten aan u kunnen bieden. We leveren lokale weersverwachtingen voor de klimaatcomputers van Priva en u ziet ons terug op diverse agrarische websites.

Kennis Agribusiness

Omdat weersverwachtingen en teeltadviezen erg nauw komen werkt AgroWeerAdvies met een team van ervaren meteorologen en agrarische weer en teelt adviseurs. Voor landbouwkundige kennis werkt AgroWeerAdvies samen met Wim Nugteren. Hij heeft veel ervaring met agrarische modellen die de invloed van het weer op ziekten inzichtelijk maken, gewasbescherming en andere landbouwkundige toepassingen.

Naast eigen concepten denken we graag mee in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de agrarische sector. Binnen Nederland en daarbuiten. Het weer stopt niet bij de landsgrenzen. Onze oplossingen kunnen wij wereldwijd aanbieden.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Ziektedruk

U ziet in één oogopslag of het weer de kans op ziektedruk verhoogt. We tonen dit voor meer dan 40 schimmelziektes in onder andere aardappelen, uien, tarwe, wortelen, asperges en bloembollen.

Spuitadvies

Voor diverse gewassen geven we ook een spuitadvies. U vult uw ras, loofgroei en datum laatste bespuiting in en u ziet direct of er nog restbescherming aanwezig is en wanneer een nieuwe behandeling nodig is.

Activiteiten

Ook helpen we u beslissen in de uitvoering van diverse werkzaamheden. Een duidelijke kleurenschaal van groen naar rood, toont of het weer meewerkt. Bijvoorbeeld voor grondbewerking op vorst, bemesten of kuilen.

Landbouwweerbericht

Uiteraard vindt u hier ook alle weersinformatie die u nodig heeft. De verwachting per uur in detail en ook de trend voor de komende 15 dagen. Op basis van het opgetreden weer tonen we u ook de vochtbalans.

5
sectoren
15
gewassen
40
ziektes
20000
gebruikers

Wij werken ondermeer voor