Weer vol energie

Een goede weersverwachting levert voordeel in productie, inkoop en beurshandel.

Energie

Onze wereld draait op energie. De energievoorziening vormt een essentieel onderdeel van de gehele samenleving. Daarbij spelen er veel vraagstukken voor heel diverse partijen. Dagelijks moet de balans opgemaakt worden hoeveel wind- en zonne-energie er opgewekt kan worden, en hoeveel de samenleving nodig heeft.

Maar het energievraagstuk vereist ook een blik op de toekomst. Het veranderende klimaat heeft invloed op de hoeveelheid wind, regen en zon in ons land en elders in de wereld. Wat zijn de gevolgen daarvan? Waar is het slim om windmolenparken neer te zetten, en waar zijn zonnepanelen handig?

Voordelen

Het actuele weer speelt een grote rol in de energieopbrengsten. Een goede verwachting hiervan levert voordeel op in de productie, verkoop en tijdens de beurshandel. Energy trading vraagt een specifiek productenpalet, inclusief de beste maand- en seizoensverwachtingen.

Voor elke doelgroep is Infoplaza een belangrijke partner. Samen komen we tot een hoge kwaliteit van de meteorologische informatie, zodat elke energieproducent, gebruiker en energy trader optimaal zijn beslissingen kan nemen en zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Meer weten over onze oplossingen voor energie? Neem contact op