Verkeerplaza app ‘spreekt’ met verkeerslicht

Door | 24 november 2016 | Infoplaza

De Verkeerplaza app heeft een grote update ondergaan. Een nieuw design, nieuwe functionaliteiten en veel meer informatie wordt getoond in de nieuwste versie voor iOS. Sinds deze week is de Verkeerplaza app ook de eerste app in Nederland die communiceert met een ‘slim’ verkeerslicht en laat zien hoelang het duurt voordat het verkeerslicht op groen springt.

“Gebruik van app zal leiden tot betere doorstroming in het verkeer.”

Een volledig nieuw ontwerp
Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een nieuwe stroom van hoogwaardige verkeersinformatie die de gebruikers nu in het volledig nieuwe design te zien krijgen. Bij de creatie van de nieuwe app zijn de wensen van veel huidige gebruikers gehoord en is de overzichtskaart nog steeds het hoofdonderdeel van de app. Allemaal in een strakker design en met meer informatie over de verschillende oorzaken van files en omleidingsadviezen. Daarnaast tonen we ook je positie, richting en snelheid.

Nieuw: Verkeerplaza app ‘spreekt’ met verkeerslicht
Een volledig nieuwe feature in de app is de ‘Gotru’ functionaliteit. De functionaliteit, die in samenwerking met partner Vialis in Houten is ontwikkeld, is nu mogelijk door de volgende generatie van ‘slimme’ verkeersregelinstallaties. “De app spreekt als het ware met het verkeerslicht dat de bestuurder nadert. Het verkeerslicht geeft automobilisten via de Verkeerplaza app door over hoeveel seconden het verkeerslicht op groen springt. Dit zorgt voor een betere doorstroming en leidt tot minder uitstoot. Door gebruik van de app wordt er ook informatie verzameld over hoe druk het is bij een bepaald kruispunt. Ook deze informatie zal in een later traject leiden tot een betere doorstroming van het verkeer”, aldus René Westening directeur van Infoplaza.

De komende twee jaar worden 1.200 verkeerslichten in Nederland omgebouwd, zodat ze deze informatie via de Verkeerplaza app kunnen geven. Deze week is door Wethouder Kees van Dalen van de gemeente Houten de eerste slimme verkeersregelinstallatie officieel in gebruik genomen op het kruispunt de Staart/Hoofdveste/De Rede. Ook voor de gemeente Houten is het bevorderen van de doorstroming in het verkeer en een vermindering van de uitstoot een belangrijk speerpunt.

De app is nu nog alleen beschikbaar voor iOS, een Android versie van de app staat op korte termijn op de planning van Infoplaza.

gotru-persbericht

Inloggen klanten

Selecteer uit onderstaande lijst uw pakket en log daarna in.

×