Onbalans prognoses


In de prognose van energiegebruik en -productie speelt het weer een steeds grotere rol. Infoplaza heeft eigen weerexperts en modelleurs in dienst, die state of the art oplossingen bieden voor de energiesector. Waarnemingen van over de hele wereld en verwachtingen voor iedere locatie en hoogte die voor uw toepassing nodig zijn.

Onze ‘optimal verwachting’ is de beste keuze van de meteoroloog op basis van de laatste modeldata en waarnemingen. Onze ‘scenario verwachting’ biedt inzicht in de (on)zekerheid van het weer en helpt u om de risico’s en kansen inzichtelijk te maken op basis van het ECMWF en GFS model in combinatie van diverse regionale hoge resolutiemodellen.

Wind & Solar prognoses


Met nauwkeurige data ondersteunen we uw beslissingen in renewables. Zo voorkomt u penalties en optimaliseert u uw tactiek. Dat kan door middel van maatwerk keuzes in onze multi-model mix of met de optimal verwachting van onze meteoroloog. Wij adviseren u daar graag in en kunnen u, indien gewenst, ook de output prognose leveren. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

  • Wind op ashoogte; met onze multi-model mix berekenen we de wind op iedere ashoogte en maken we de bandbreedtes inzichtelijk.
  • Straling per locatie; door jarenlange ontwikkeling in samenwerking met onze klanten zijn we in staat nauwkeurige verwachtingen en nowcasting te leveren.
  • Output forecast; op basis van onze expertmodellen kunnen we u een output prognose voor wind en solar energie leveren.

Werkbaarheidsvenster


Voor installatie, onderhoudswerkzaamheden en het monitoren van storingen wilt u beschikken over accurate data van het weer.

Waar blikseminslagen plaats kunnen vinden of zijn geweest en wanneer u wel of niet kunt werken.
Dit leveren we met een uitgebreid dashboard met een eenvoudig werkbaarheidsvenster volgens het verkeerslicht principe; groen, geel en rood. Uiteraard gecombineerd met alle details van het weer.
Op land en op zee, zodat u uw werkzaamheden gemakkelijk en efficiënt kunt plannen. Om uw lange termijn planning voor grote projecten te ondersteunen, voeren we graag een workability study uit.

Met de toename van duurzame energie, neemt ook de afhankelijkheid van het weer toe. Wij maken complexe informatie inzichtelijk en helpen u te beslissen.


Graag persoonlijk advies?Bel ons, 085 - 21 03 008


Na ontvangst van uw vraag, doen wij ons best uiterlijk binnen
één werkdag contact met u op te nemen.