Weather Window monitorenvoor offshore installaties


Via het dashboard kunnen punt verwachtingen naar behoefte worden aan- of uitgeschakeld. Hierdoor is het een efficiënte kostenverlagende tool, waarmee de gebruiker de service te allen tijde naar behoefte kan opschalen of verlagen.

Binnen een project kunnen verschillende werkzaamheden verschillende operationele limieten hebben. Via het dashboard kunnen meerdere e-mail distributiegroepen worden ingesteld, die elk een verwachting ontvangen met daarin de operationele limieten aangegeven voor hun specifieke operatie.

Naast het bieden van een snelle toegang tot betrouwbare weersinformatie, kan de gebruiker zelf zijn e-mail distributie regelen en (meerdere) operationele limieten definiëren voor verschillende distributie lijsten. Dit alles gaat via een intuïtief multi-platform gebruikersinterface.

Weerkaarten


Het dashboard biedt ook toegang tot duidelijke weerkaarten die een overzicht bieden van het volgende:

  • Windsnelheid en -richting
  • Golfhoogte en -richting
  • Luchttemperatuur
  • Neerslagradar en -verwachting
  • Satelliet wolkbedekking
  • Blikseminslag data-feed

Een deel van ons meteorologische team heeft een pioniersrol vervuld bij het ontwerpen van de originele tabellen en grafieken, die nog steeds veel worden gebruikt in de offshore industrie. Door innovatie is dit geëvolueerd in het Marine Weather Dashboard. Via het Dashboard kunnen er interactieve tabellen en grafieken met vooruitzichten voor 3, 5, 7 en 10 dagen worden gevisualiseerd.


Scenario verwachtingen


Om inzicht te geven in de verwachte variabiliteit van voorspelde weersomstandigheden, visualiseert het dashboard zowel de optimale verwachting van onze meteorologen als een scenario (probabilistische) verwachting.

In een scenario prognose wordt een selectie van de modellen meerdere keren (tot 100) herhaald, telkens beginnend met enigszins verschillende weersomstandigheden om zo waarschijnlijkheden te bepalen.

Een scenario verwachting toont de gemodelleerde waarschijnlijkheid van 50% en 90% voor meerdere parameters. Het toont ook de kans op overschrijding van de limieten van een project.

Door middel van kleur gecodeerde tijdslijnen is het mogelijk om per punt in één oogopslag te zien wanneer welke limiet voor ieder project wordt benaderd of overschreden.


Graag persoonlijk advies?Bel ons, 085 - 21 03 008


Na ontvangst van uw vraag, doen wij ons best uiterlijk binnen één werkdag contact met u op te nemen.