Weersverwachtingen afgestemdop specifieke maritieme operaties


Wanneer operaties gevoelig zijn voor specifieke operationele limieten of een weather window vereisen, kan ons team van ervaren maritieme meteorologen hier rekening mee houden tijdens het maken van een verwachting.

Het intuïtieve Marine Weather Dashboard biedt een uitgebreide functionaliteit die is ontworpen om de efficiëntie te verbeteren waarmee operaties kunnen worden gepland.

Via het Dashboard en onze verwachtingen worden gebruikers geïnformeerd over verwachte weather windows en mogelijke overschrijdingen van operationele limieten.

Van algemene weer-, wind- en golfvooruitzichten tot meer gedetailleerde rapporten, Infoplaza is een aanbieder van maritieme weerservices die gericht is op het voldoen aan alle vereisten voor weersverwachtingen die veilige operaties op zee mogelijk maken.

GedetailleerdWeersverwachtingen modelleren


Waar beschikbare databronnen niet het vereiste detailniveau bieden, worden hoge resolutie numerieke modellen opgezet. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld punt specifieke informatie leveren voor beschutte locaties.

We bieden wereldwijde diensten op maat, afhankelijk van de betreffende projectlocatie kan een reguliere weersverwachting worden aangevuld met:

  • Probabilistische scenario verwachtingen
  • Lange termijn projectplanning informatie op basis van historische datasets
  • Getijdeniveau en stroming informatie
  • Ruimtelijke kaarten en satellietbeelden
  • Neerslag- en regenradar
  • Synoptische weerkaarten
  • Weerbriefings
  • Waarschuwingsdiensten voor squalls en tropische stormen
  • Bliksembewaking en waarschuwingen
  • Ice charting diensten

Web, Email en API gedrevendistributie van weersverwachtingen


Om aan klant behoeften tegemoet te komen kan een verwachting op verschillende manieren en in verschillende formaten worden geleverd.

De meest gebruikte manier voor distributie zijn het Marine Weather Dashboard en e-mail PDF. Daarnaast zijn verwachtingen ook beschikbaar als data die beschikbaar kunnen worden gemaakt via e-mail, FTP en API’s.

Afhankelijk van het gebied en interesse kunnen verschillende weerselementen relevant zijn. In arctische regio's moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de effecten van ijs op het lokale klimaat en op operaties, in tropische regio's kunnen tropische stormen en squalls operaties ernstig verstoren. Infoplaza heeft de ervaring en tools beschikbaar om in dergelijke behoeften te voorzien.

Graag persoonlijk advies?Bel ons, 085 - 21 03 008


Na ontvangst van uw vraag, doen wij ons best uiterlijk binnen één werkdag contact met u op te nemen.