Maximale betrouwbaarheid door innovatieve weercomputer en gepassioneerde experts!

Meteorologische betrouwbaarheid

Door controle over de keten, van het inwinnen van data tot en met de distributie van onze adviezen, zijn onze weersverwachtingen en modellen niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook consistent. We doen dit met onze slimme weercomputer. Slim, omdat deze wordt gevoed met vele modellen en weerdata (big data). Slim ook, door de modulaire opzet. Daardoor kunnen nieuw beschikbare databronnen (weermodellen of bijvoorbeeld uw eigen waarnemingen) en nieuwe technieken gemakkelijk worden opgenomen.

Optimum forecast en scenario forecast

Voor iedere locatie berekent onze weercomputer 100 alternatieve verwachtingen. De beginsituatie wordt iets gewijzigd om te testen hoe (on)stabiel de weersituatie is. Op basis van statistische methodes wordt de best mogelijke weersverwachting voor uw situatie samengesteld (optimum forecast). Dankzij het hoge aantal van 100 verwachtingen (ter vergelijking: KNMI heeft 52 berekeningen) bepalen we met grote precisie de kans op een scenario of overschrijding van een limiet. Dit noemen we scenario forecasting. Ook berekenen we hiermee het confidence level; dit zegt iets over de (on)zekerheid van de optimum forecast. Het confidence level hebben we vier jaar geleden, als eerste weerbedrijf in Europa, geïntroduceerd. Deze bewezen methodiek ondersteunt u als klant in de keuze voor het juiste scenario bij overschrijding van limieten.

Vakkundig expertteam

Ons expertteam bestaat uit meteorologen die een KNMI, HBO of Universitaire opleiding hebben. Zij beschikken over ruime ervaring in de vertaalslag van het weer naar uw processen. We doen dit in diverse sectoren zoals offshore, spoorsector, bouw en evenementen. Vanuit onze expertise zijn wij in staat flexibel in te spelen op veranderende behoeften, die in de hectiek van overschrijding van weerlimieten soms ontstaan. Wij zijn altijd helder over de onzekerheid in het weer. De kennis dat deze onzekerheid per situatie verschillend kan zijn, biedt juist extra inzicht voor uw beslissingen. Samen met ons expertteam komt u tot de juiste keuzes!