weerbewaking

Buienalarm overgenomen door Infoplaza

Infoplaza, het bedrijf achter onder andere Weerplaza.nl, neemt per direct de populaire app Buienalarm over en verstevigt daarmee haar marktpositie. Bij buiig weer in de zomermaanden zal 1 op de 3 Nederlanders gebruik maken van één van de producten van Infoplaza; goed voor een top-10 notering van online uitgevers in Nederland. Infoplaza geeft hiermee invulling aan haar ambitie hét weerbureau van Nederland te zijn.

Lees verder » Buienalarm overgenomen door Infoplaza

Stormhandling – klaar voor extreem weer

De dag begint met een uitbundige schijnende zon, waardoor de temperatuur in het hele land oploopt. Al voor het middaguur wordt op grote schaal de 30 graden gehaald, wel begint de lucht vanuit het zuiden langzaam te betrekken. Geheel volgens verwachting ontstaan in het noorden van Frankrijk zware onweersbuien die langzaam richting Nederland trekken. Zodra de eerste buien het land binnentrekken wordt er code oranje uitgegeven in verband met de zware windstoten die gepaard gaan met de buien. Via een pushbericht stellen we onze gebruikers op de hoogte van de code oranje en starten we een live blog om de mensen op de hoogte te houden. Binnen enkele minuten is het aantal gebruikers vertienvoudigd.

Lees verder » Stormhandling – klaar voor extreem weer

gladheidbestrijding

Gladheidbestrijders druk vanwege opwarmend klimaat

De winter van 2017-2018 is de klimaatboeken ingegaan als vrij zacht. Toch waren er genoeg koude perioden en een enkele keer sneeuwde het ook flink. IJzel is ons deze winter bespaard gebleven gelukkig. Zacht weer moet echter niet verward worden met amper werk voor de gladheidsbestrijding. Juist een opwarmend klimaat kan leiden tot extra veel strooiacties, aldus Infoplaza.

Lees verder » Gladheidbestrijders druk vanwege opwarmend klimaat

Een wintersportvakantie begint bij Weerplaza

Het is februari, de maand van de voorjaarsvakantie. De wintersportvakantie staat voor velen voor de deur of is al begonnen. De nieuwsgierigheid naar de sneeuwcondities in de skigebieden neemt steeds verder toe. Even wegdromen bij de laatste webcambeelden en natuurlijk de 14-daagse weersverwachting even bekijken. Krijgen we zon, een sneeuwdump of misschien wel te maken met extreme temperaturen? De vernieuwde wintersportsectie op Weerplaza.nl geeft een antwoord op al deze vragen.

Lees verder » Een wintersportvakantie begint bij Weerplaza