Infoplaza BV heeft een nieuw platform gelanceerd, namelijk OutdoorSupport. Dit platform biedt de organisatie van evenementen alle inzicht in de risico’s die het weer kan meebrengen, waardoor de juiste beslissingen genomen kunnen worden en de veiligheid van bezoekers kan worden gegarandeerd. 

Weerbewaking bij buitenevenementen en festivals niet meer weg te denken
De maatschappij kan niet meer zonder weerbewaking bij grote buitenevenementen en festivals. “Iedereen kent de beelden van diverse evenementen, waar de bezoekers en organisaties door het weer volledig werden verrast met alle dramatische gevolgen van dien. Met OutdoorSupport en actieve weerbewaking zijn dergelijke risico’s uit te sluiten”, aldus Menno Bom directeur van Infoplaza. Hoewel weerbewaking van evenementen en festivals geen nieuw fenomeen is in de maatschappij is de invulling van OutdoorSupport wel uniek. Het dashboard biedt constant inzicht in alle risico’s die op de loer liggen. Ook is het mogelijk om bij risicovol weer tijdelijk ondersteuning en bewaking aan te vragen van één van de meteorologen. “Door de huidige invulling van de dienst is het laagdrempelig voor iedere organisatie om een volledig overzicht te verkrijgen van alle risico’s en zo nodig expertise te ontvangen als het weer daarom vraagt”, aldus Menno Bom.

OutdoorSupport vervangt het verouderde platform OutdoorAlert
Na de overname van de zakelijke platformen van Meteovista eerder dit jaar, kwam het platform Outdooralert.nl onder het beheer van Infoplaza. Dit platform was echter dermate verouderd dat Infoplaza heeft besloten om alle huidige onderdelen uit OutdoorAlert in een nieuw jasje te gieten en een aantal nieuwe functies toe te voegen aan het dashboard van OutdoorSupport. Alle huidige gebruikers van OutdoorAlert hebben een automatische en gratis upgrade verkregen van het platform. Benieuwd naar alle onderdelen van OutdoorSupport? Bekijk dan hieronder een preview: