Infoplaza BV heeft het grootste deel van de zakelijke platformen en activiteiten overgenomen van Meteovista. Hiermee wordt Infoplaza één van de belangrijkste leveranciers van weerinformatie voor zakelijke oplossingen in Nederland. Infoplaza is al jaren actief op de zakelijke markt en biedt allerlei oplossingen op maat voor verschillende sectoren, zoals onder andere bouw, energie, mobiliteit en de agrarische sector. In het najaar van 2015 is een unieke service voor gladheidsbestrijding toegevoegd aan de diensten en bewaakt Infoplaza in opdracht van ProRail het weer op het hele Nederlandse spoor en alle NS stations.

Een verrijking van de huidige diensten en nieuwe services
Met de overname van het gros van de zakelijke activiteiten van Meteovista is vooral een uitbreiding van de huidige diensten gemoeid, maar worden ook een aantal nieuwe services toegevoegd. Zo bestond binnen het Infoplaza netwerk nog geen platform gericht op evenementenbewaking, maar door de overname zal op korte termijn ook Outdoor Support een onderdeel zijn binnen Infoplaza. “Via Weerplaza leveren we inmiddels aan vrijwel alle grote mediabedrijven van Nederland onze weerberichten en nu is het moment daar om ook in de zakelijke markt prominenter aanwezig te zijn”, aldus Menno Bom directeur van Infoplaza.

Het weer kan grote impact hebben op bedrijfsprocessen. Sommige sectoren vragen om een constante bewaking en 24/7 bereikbaarheid van specialisten op meteorologisch gebied.  Accurate verwachtingen, actuele informatie en risicoanalyses zijn van groot belang bij de beslissingen die bedrijven en overheden moeten nemen. Het bijzonder hoge serviceniveau, met een 24/7 dienstverlening, biedt de mogelijkheid om meer sectoren te bedienen.  Bekijk het uitgebreide palet aan zakelijke diensten van Infoplaza.