Halverwege november heeft Infoplaza nieuwe outstream videoformaten gelanceerd. Op de sites en in de apps van Weerplaza kan elke brand vanaf heden mooie videoformaten inkopen.

We all ♥ video

Gebruikers houden van video, omdat het een moment tot leven brengt en het ons een verhaal vertelt op een zeer natuurlijke en relevante manier. Adverteerders houden van video, omdat ze met video hun verhaal kunnen vertellen aan een geboeid publiek. Publishers houden van video, omdat ze hiermee zowel gebruiker als adverteerder bij hun site betrekken. Bovendien is online video nog steeds een groeiend kanaal ook qua inkomsten. Online video is al sinds 2013 het populairste advertentieformaat en groeit gestaag door. Inmiddels is het met €73 miljoen goed voor 20% marktaandeel van de totale online advertising bestedingen in Nederland (lees meer).

Traditionele video advertising (prerolls, midrolls) wordt instream geplaatst, dit betekent dat je voor of tijdens de video van een publisher of op YouTube een commercial ziet van enkele seconden. Dit betekent dus dat publishers deze manier van advertising niet kunnen verkopen indien ze geen eigen videocontent creëren. Outstream video ads zijn kwalitatieve video ads die tussen de content van de site en buiten een videoplayer geserveerd kunnen worden. Ze zijn ontwikkeld om 100% viewable te zijn en verschijnen zodra de videounit in het scherm verschijnt.

Het voordeel van outstream video ads

Het is een zogenaamd non intrusive formaat en kan multichannel ingezet worden. Dit biedt voor de publisher enkele grote voordelen, namelijk dat je deze ads overal in kunt zetten (zonder dat je zelf videocontent hebt) én deze formaten leveren mooie CPM’s op. Voor adverteerders is het formaat interessant omdat het een hoge viewabilitiy- en engagement rate heeft, én omdat zij een doelgroep kunnen bereiken die zich buiten de videokanalen bevinden. Ook heeft deze vorm van online video een mindere kans op fraude, aangezien playback in gang gezet wordt door het naar beneden scrollen in plaats van het klikken van een play button, dat een menselijke interactie is die moeilijk te imiteren is door clickbots.

De verschillende smaken op Weerplaza

Outstream video is niet een one size fits all oplossing, er zijn verschillende formaten die interessant zijn voor zowel publishers als brands. Op Weerplaza bieden we de volgende smaken aan onze klanten:

  1. In-content ads: deze advertentie (ook wel in-feed video ad genoemd) wordt geplaatst tussen de content op zowel desktop als tablet. Deze advertenties zijn erg gebruikersvriendelijk en helpt zowel publisher als adverteerder de gebruiker bij hun merk betrokken te houden. De video ads krijgen binnen Weerplaza.nl zeer interessante, prominente plaatsen. Ook is daarbij specifieke targeting in te zetten. Video ads op deze posities worden aangeboden met een maximum lengte van 15 seconden.
  2. Pre / midrolls voor de webcam: medio december zal in de vernieuwde wintersportsectie ook video advertising worden gelanceerd binnen de webcam rubriek. Ideaal voor brands die willen inspringen op gebruikers die in al de ‘video flow’ zitten. Dergelijke pre- en midrolls zijn erg gebruikersvriendelijk opgezet en hebben een maximum lengte van 6 seconden. Ideaal om een korte boodschap en informatie voor gebruikers te visualiseren.

De outstream video ads bij Infoplaza

Infoplaza is een netwerk aan sites en apps gericht op weer, verkeer en mobiliteit. Ons grootste en bekendste platform is weerplaza.nl. We bereiken hiermee 5 miljoen unieke gebruikers per maand met onze content en bieden ook adverteerders de mogelijkheid deze doelgroepen te kunnen bereiken.

Hoewel wij natuurlijk net als andere publishers ons inkomen halen uit advertising, geloven we wel dat advertising niet allesoverheersend moet zijn op onze sites en apps. Onze gebruikers zijn voor ons het allerbelangrijkste, en gebruikers komen niet terug als zij overladen worden met niet-relevante en lelijke uitingen. Onze eerste verplichting naar onze gebruikers toe is het om de beste weersvooruitzichten te geven en daar hebben we een heel team aan experts voor. Natuurlijk zijn ook adverteerders belangrijk voor ons, zij zorgen er met hun budgetten voor dat wij onze sites en apps relevanter, beter en groter kunnen maken. Voor adverteerders bieden we graag een brandsafe omgeving aan waarbinnen zij hun doelgroep en doelstellingen kunnen bereiken.

Zo zorgen we ervoor dat op al onze data getarget kan worden (denk aan mogelijkheden om te adverteren bij slecht of mooi weer), dat er voldoende bereik is maar we willen natuurlijk ook de mooiste en meest innovatieve formaten aan kunnen bieden. Al met al redenen te over om ons meer te verdiepen in de lancering van outstream video; voor ons de ultieme manier om gebruikersvriendelijke advertenties te verkopen. Het een en ander is nog ontwikkeling maar we hebben om te beginnen op een aantal mooie prominente posities de in-content ads gelanceerd en beschikbaar gemaakt voor onze adverteerders en resellers. De eerste adverteerder die dit formaat bij ons ingekocht heeft via Semilo is Visit Norway, maar we hopen daar snel nog meer mooie brands aan toe te kunnen voegen.


Denk je dat het iets voor jou is? Lees verder over adverteren op ons netwerk of neem contact op!

Lees verder Neem contact op