Ook voor de nieuwe ploeg Team LottoNL-Jumbo is Infoplaza sponsor geworden. Niet alleen voor de wielerploeg, maar ook voor de schaatsploeg. We begeleiden de sporters, trainers en coaches met actuele weersinformatie bij de trainingen en de wedstrijden. Naast een app met specifieke informatie voor de renners en schaatsers, staan we tijdens de wedstrijden ook klaar voor advies.

Extreme weersomstandigheden in de Italiaanse bergen

We begeleiden de wielerploeg al vanaf het voorjaar van 2013. Na een aantal keren verrast te zijn door extreme weersomstandigheden in de Italiaanse bergen, was de maat voor de teamleiding vol. Dit mocht niet meer gebeuren. Vanaf dat moment is het weer van Weerplaza.nl een vast onderdeel in de voorbereiding op de wedstrijden geworden.

Dit leidde in het voorjaar van 2013 direct tot mooie resultaten. Onder andere in de proloog van de ZLM-tour. De eerste helft van de proloog zou droog worden verreden, maar in de tweede helft werd regen verwacht. Het mooie van een proloog is dat de teamleiding de startvolgorde van de renners uit het eigen team zelf mag bepalen. Op basis van de adviezen vanuit de weerkamer van Infoplaza, startten Robert Wagner en Lars Boom vroeg. Wagner heeft daardoor de winnende tijd gereden en Lars Boom volgde op de tweede plaats.

De waaieretappe in de Tour de France van 2013

Het mooiste voorbeeld waarin de weersinformatie van Weerplaza.nl zich heeft bewezen, blijft nog steeds de waaieretappe in de Tour de France van 2013. De ploegleiding had vooraf het parkoers verkend en de etappe aangemerkt voor een mogelijke waaieretappe. Al de dagen voor de etappe gaf de weersverwachting hiervoor een gunstige wind, met een windkracht variërend over de dag van 4 tot 6 Bft. Ideale omstandigheden om het peloton op de kant te zetten. De hele dag is er intensief contact geweest tussen de meteorologen van Weerplaza en de teamleiding. Het resultaat: Mollema klom in het klassement naar de tweede plaats en zette concurrenten Valverde en Froome op grote achterstand.

De waaieretappe en de weersverwachting waren het nieuws van de dag!