Widgets: doorgaans gecreëerd om gebruikers een simpele optie te bieden om gadgets en informatie aan de eigen website toe te voegen zonder kennis van programmeren. Maar de nieuwe weerwidgets van onze weersite Weerplaza.nl zijn voor een breder publiek gecreëerd.

Waarom nieuwe widgets

Constant vernieuwen, want geen innovatie betekent nou eenmaal stilstaan. Zo lopen er altijd verschillende projecten. Recent werd een interessant project afgerond omtrent de vernieuwing van de achtergrondkaart en sinds enige tijd zijn ook de weerwidgets vernieuwd. Widgets op Weerplaza zijn geen volledig nieuw fenomeen. Voorheen was er al een sectie beschikbaar waar gebruikers voor op hun eigen website widgets konden creëren voor onder andere: een 5-daagse weersverwachting, de regenradar van Nederland en de satellietbeelden van Nederland. Toch was het tijd voor vernieuwing. Collega Ingrid deed een onderzoek naar de mogelijkheden en gewenste toepassingen van de widgets. Bij het onderzoek kwamen een heleboel ideeën voor mogelijke uitbreidingen naar voren, ook werd er nagedacht over de mogelijke aanpasbare instellingen. Vanuit verschillende hoeken (zowel redactie als marketing) zijn daarbij verschillende prioriteiten aangegeven en een onderscheid gemaakt tussen de beschikbaarheid voor op de website of voor de redactie. Welke widgets bieden we aan als gadgets op de website en welke selecteren we als oplossing voor de media?

Widgets als oplossing voor de media

Weersinformatie is altijd een onderdeel van het nieuws. Welk medium ook gebruikt wordt, het weer speelt een belangrijke rol. Er zijn veel situaties waarbij relevante achtergrondinformatie voor consumenten van grote waarde is. Al jarenlang biedt Infoplaza mediasupport aan verschillende mediapartners met allerlei vormen van content. Sinds de update van de weerwidgets op Weerplaza.nl is er ook een ‘widgetsectie’ beschikbaar gekomen specifiek voor de redactie. Dit biedt de mogelijkheid om het nieuws te voorzien van relevante achtergrondinformatie in woord en beeld. Stel je voor: er raast een orkaan door het Caribisch gebied… welke route gaat die volgen… ? Naast de nieuwsberichten van de redactie bieden we met een widget (van een specifiek gebied geselecteerd door de meteoroloog) oplossingen aan de media. En zo zijn een legio aan scenario’s te bedenken waarbij de redactie heel specifiek nieuws in woord en beeld kan aanleveren. Van satellietbeelden in het Caribisch gebied tot een regenradar van São Paulo tijdens een legendarische race van Max Verstappen…. Mediasupport van Infoplaza biedt een uitkomst. Enkele voorbeelden:

Vernieuwingen aan de weerwidgets op Weerplaza.nl

Naast de vernieuwde oplossingen voor de media, zijn ook de beschikbare widgets op Weerplaza.nl vernieuwd. Eén van de grootste veranderingen is dat de beschikbare widgets nu ook beschikbaar zijn voor locaties wereldwijd. Een andere goed zichtbare verandering is dat de widgets een styling update gekregen hebben. Helemaal nieuw is dat de instellingen van de widgets aangepast kunnen worden, zoals de breedte en de keuze voor een ‘kleine of uitgebreide’ variant. Een ruime keuze voor een ieder die zijn of haar website wil verrijken met weersinformatie.


Wilt u meer weten over onze oplossingen voor de media?

Lees verder Neem contact op