Het is februari, de maand van de voorjaarsvakantie. De wintersportvakantie staat voor velen voor de deur of is al begonnen. De nieuwsgierigheid naar de sneeuwcondities in de skigebieden neemt steeds verder toe. Even wegdromen bij de laatste webcambeelden en natuurlijk de 14-daagse weersverwachting even bekijken. Krijgen we zon, een sneeuwdump of misschien wel te maken met extreme temperaturen? De vernieuwde wintersportsectie op Weerplaza.nl geeft een antwoord op al deze vragen.

Het skigebied is open en er is 12 cm verse sneeuw gevallen!

De ene wintersporter is één van de vele hossende Nederlanders in Gerlos, de ander is een poederfanaat in Tignes, of misschien ga je wel voor de eerste keer naar de sneeuw en heb je gekozen voor het Duitse Sauerland. Welke voorkeuren we ook hebben; we zijn allemaal benieuwd naar hoeveel pistes er open zijn, de huidige sneeuwcondities, de laatste sneeuwval en de sneeuwverwachting voor de komende dagen. Wil je niet elke dag hoeven kijken of er weer sneeuw is gevallen in jouw skigebied, maar gewoon een seintje krijgen zodra er weer een vers laagje is gevallen? Dan biedt het sneeuwalarm uitkomst! En heb je nog niet geboekt en ben je benieuwd of een gebied wel sneeuwzeker is, dan bekijk je de historische sneeuwhoogte grafiek. Want: “voorpret voor een wintersportvakantie begint bij Weerplaza”.

In het dorp is het -1° en bewolkt, maar op de top is het vanmiddag -6° en schijnt de zon

Het is ons voornaamste doel om de best mogelijke weersverwachting te geven voor alle plaatsen in de wereld. Ook voor accurate informatie over de ruim 1.500 wintersportdorpen ga je naar Weerplaza. Alleen de presentatie is anders dan bij het reguliere weer. Immers is het voor een wintersporter van belang om te weten hoe het weer op de pistes is en in het dorp. Het kan natuurlijk zo maar gebeuren dat het in het dorp grauw en grijs is en je op de pistes in het zonnetje staat. Weerplaza biedt deze informatie door een gedetailleerde weers- en sneeuwverwachting van uur tot uur, een sneeuwradar van ieder skioord en door het gebruik van 2.000 webcams.

Pas op voor lawinegevaar! Tips van de meteoroloog

De kracht van een goed wintersportplatform zit hem in het bieden van de juiste data onderbouwd met woord en beeld; onze redactie vertelt gedurende het skiseizoen een aantal keer per week het wintersportweer. Zo ben je direct op de hoogte bij lawinegevaar, slecht weer onderweg of een verse sneeuwdump! Voor iedere wintersportvakantie: Ik kijk Weerplaza. In dit skiseizoen werd onze wintersportsectie al 2 miljoen keer bekeken…