Wil jij het nieuwe gezicht van Weerplaza worden!?

Infoplaza is op zoek naar een gemotiveerde Meteoroloog om onderdeel uit te maken van ons ervaren team van weerexperts. Infoplaza is een van de grootste all-round meteorologische dienstverleners voor media, consumenten, overheden en bedrijven. We opereren onder verschillende merken zoals o.a. Weerplaza, Buienalarm en Infoplaza Marine Weather. Ter uitbreiding van ons team van meteorologen zoeken we een enthousiaste professional om zowel B2B klanten als de media te voorzien van weersverwachtingen. Misschien word jij zelfs wel dé nieuwe stem en het gezicht van Weerplaza!

Wat doe je als Meteoroloog bij Infoplaza?

Het beroep van meteoroloog bij Infoplaza is zeer veelzijdig. De ene dag bespreek je met ProRail of MOJO de impact van het weer op het spoorvervoer of een popconcert zoals Lowlands, de andere dag ben je in nauw contact met de grootste mediabedrijven van Nederland om jouw visie op het weer onder de aandacht te brengen.

Voor het leveren van weersverwachtingen opereert ons team van meteorologen het hele jaar door 24/7. Vanuit het kantoor in Houten werk je volgens een vastgesteld rooster in ochtend- of avonddiensten. Daarbij wordt het rooster ruim van tevoren en in overleg met het team vastgesteld, zodat je werk en privéleven makkelijk kunt combineren.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Gedetailleerde weersverwachtingen maken en waardevolle achtergrondinformatie verstrekken.
 • Bewaken en analyseren van nieuwe weergegevens zodra deze beschikbaar zijn en bepalen of een wijziging in de weersverwachtingen noodzakelijk is.
 • Nieuwswaarde herkennen en pakkend omschrijven richting diverse media.
 • De gevolgen van het verwachte weer kunnen presenteren aan klanten en collega’s, op een begrijpelijke en enthousiaste wijze, voor verschillende doelgroepen.
 • Samenwerken met een internationaal team van meteorologen.

Wat verwachten we van jou?

 • Afgeronde opleiding in meteorologie, atmosferische wetenschappen of andere verwante studie.
  Of een hoge mate van meteorologische kennis en ervaring die op andere wijze is verworven.
 • Zowel zelfstandig als binnen een team goed kunnen werken.
 • Sterke verbale en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Goede presentatievaardigheden.
 • Bereid zijn om onregelmatige diensten uit te voeren 24/7, inclusief weekenden en feestdagen.

Wat wij doen

In Nederland verzorgt Infoplaza nauwkeurige weersinformatie voor consumenten via websites en apps, zoals Weerplaza en Buienalarm. We zijn ook de aanbieder voor de weerpagina in de meeste Nederlandse kranten en websites, zoals De Telegraaf, AD, Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Nu.nl, etc. En op tv voor de NOS.  Daarnaast verzorgt Infoplaza weersverwachtingen voor tal van bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd, bijvoorbeeld voor de bouw-, landbouw-, evenementen- en transportsector, maar ook voor talrijke bedrijven op zee, zoals voor de offshore olie & gas, scheepvaart en kustbouw.  Infoplaza is een snel groeiend internationaal bedrijf met inmiddels meer dan 65 collega’s op ons hoofdkantoor in Houten, Nederland en in onze vestiging in Atyrau, Kazachstan.

Is er een match?

Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. We zijn benieuwd naar jouw reactie! Als je vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Michiel Severin, Forecast Manager, op +31 (0)85– 2103008. Geïnteresseerden raden we aan ze snel mogelijk te reageren.

Vacature ref. IP19-109