Infoplaza BV en BMT ARGOSS BV, toonaangevende aanbieders van wereldwijde weerdiensten, gaan fuseren en zullen alle activiteiten vanaf vandaag combineren. Het nieuwe weerbedrijf versterkt hiermee de positie in Nederland en in de internationale offshore- en maritieme industrie.

Voor media / for press:

Download het persbericht met contactgegevens
Download press release with contact details

100% groei ten opzichte van 2017

Met het toevoegen van BMT Argoss zet Infoplaza haar ambitieuze groeiplannen extra kracht bij. Afgelopen mei werd Buienalarm.nl overgenomen, mede hierdoor groeit Infoplaza met meer dan 100% ten opzichte van 2017 en zal zich nog meer positioneren als full-service weerbedrijf.

Bundeling van krachten

Menno Bom, eigenaar en oprichter van Infoplaza:

“Tijdens de gesprekken met BMT Argoss hebben we vastgesteld dat er een grote verwantschap is in ambitie, klanten, diensten en collega’s. Op het gebied van weersverwachtingen en adviezen voor de offshore branche vullen de partijen elkaar uitstekend aan. Hoogwaardige informatie gecombineerd met gebruikersvriendelijke producten bieden mooie kansen en daar zullen onze klanten van profiteren. De fysieke samenvoeging van beide partijen zal in september plaatsvinden in ons kantoor in Houten. In totaal hebben we straks ruim 60 specialisten werkzaam.”

Jean-Paul Lindeboom, managing director van BMT Argoss:

“Klanten zullen zeker profiteren van de combinatie van onze sterke punten. Door de samenwerking met Infoplaza zullen onze klanten verbeteringen in de visualisatie en presentatie van kwalitatief hoogwaardige maritieme verwachtingen gaan opmerken. Dit zal onze klanten helpen om operaties effectiever en veiliger te plannen en te optimaliseren.”

Wat betekent deze samenvoeging concreet?

  • Door de samenvoeging krijgen we extra expertise en R&D capaciteit voor nieuwe innovaties op het terrein van weercomputers en satellietdata
  • Met een team van ruim 30 meteorologen geven we 24/7 adviezen aan klanten over de gehele wereld
  • Het IT team verdubbelt in capaciteit waardoor we voor klanten nog beter in staat zijn onze diensten op een hoger plan te tillen
  • Een volgende invulling aan de ambitie hét weerbureau van Nederland te zijn