Het belang van goedeweerbewakingvoor evenementen

Nog even en dan kan het evenementenseizoen 2021 van start. Eindelijk kan er weer publiek ontvangen worden. Een goed evenement vergt een uitstekende voorbereiding. Vergeet daarbij het weer niet!

We kijken allemaal uit naar evenementen onder de Hollandse zon en met lekkere zomerse temperaturen. In de praktijk moeten we ons in de Nederlandse zomer echter vaak ook wapenen tegen extreme hitte, een hoge zonkracht, zomerstormen en modderterreinen. Ook in een zonnige zomer barst soms zwaar onweer los met grote hagel en zware windstoten.

Wees goed voorbereid

Voordat het feest losbarst is het goed om u als organisator al ruim van tevoren voor te bereiden op allerlei vormen van extreem weer. Het is belangrijk om rekening te houden met alle mogelijke weersextremen en daarvoor protocollen te maken. Bij extreme hitte moet er extra drinkwater beschikbaar zijn en bij een hoge zonkracht is de aanwezigheid van veel zonnebrandcrème en schaduwplekken belangrijk. Maar ook poncho’s moeten klaarliggen en het evenemententerrein moet zo ingericht zijn dat je harde wind, bliksem en veel regen veilig kan doorstaan.

Het weer speelt dus al ver van tevoren een belangrijke rol in de voorbereidingen op een evenement, maar wanneer moet een protocol daadwerkelijk worden ingezet? Daarvoor is het belangrijk om tijdens de opbouwdagen, tijdens het festival zelf en tijdens de afbouw op de hoogte te blijven van de laatste weersverwachtingen. Zo weet u met welke weerrisico’s er rekening gehouden moet worden.

Het belang van goede weerbewaking voor evenementen

Met OutdoorSupport van Infoplaza bent u altijd voorbereid op het weer tijdens uw evenement! Via een online dashboard is eenvoudig te zien welke limieten kunnen worden overschreden op uw locatie. Onze meteorologen kunnen u van een helder advies voorzien in aanloop naar het festival, tijdens de op- en afbouwfase en tijdens het evenement. Ook is het mogelijk om weerbewaking af te nemen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd op het moment dat gevaarlijk weer uw evenemententerrein nadert.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag of een opmerking?
Neem dan contact op met Olaf Sueters: o.sueters@infoplaza.nl ( +31 (0)85 21 03 008 )