Weeronline lanceertaftelweerbericht

Vandaag is het ‘aftelweerbericht’ gelanceerd als nieuwe functionaliteit in de app en website van Weeronline. Normaal speuren mensen in de weersverwachting naar lekker weer of juist naar afkoeldagen. Met het Weeronline aftelweerbericht wordt dit omgekeerd; zo wordt er afgeteld naar lekker weer of juist naar die afkoeldagen waar we na een zinderende hittegolf allemaal naar verlangen.

Ook vertelt Weeronline via deze functionaliteit met welk weer de zomervakantie start, hoe het weekend verloopt en welk weer we kunnen verwachten bij de Olympische Spelen en de Formule 1 van Zandvoort. Het aftellen gebeurt op een ludieke en muzikale wijze.

“Het doel van het Weeronline aftelweerbericht is om het de consument nog makkelijker te maken om uit te kijken naar het weer bij belangrijke gebeurtenissen en grote weersveranderingen. We voorspellen dus niet alleen het weer, maar tellen af naar die momenten en vieren dat, zoals je iets viert: met muziek!”, aldus presentatrice Laura Osinga van Weeronline.

Hoe werkt het?

De redactie van Weeronline, die bestaat uit meteorologen en mediaspecialisten, bepaalt waar de komende dagen naar wordt afgeteld. Een aantal momenten staat vast, omdat het weer bij deze evenementen sowieso belangrijk is. Daarnaast selecteert de redactie opvallende momenten in de weersverwachting om naar af te tellen, zoals een hittegolf, afkoeldagen of misschien wel een zomerstorm.

Muzikaal weer

De aftelmomenten worden deze zomer voorzien van een weerconcert door Maarten Smeele en als de dag eindelijk daar is vind je op Weeronline een video om het moment te vieren. Ook voorziet onze redactie de consumenten via het aftelweerbericht van tips die passen bij het aftelmoment.

Het Weeronline aftelweerbericht is vanaf vandaag ook meerdere keren per dag te horen op Q-music. Daarin is deze week te horen hoeveel dagen we nog te gaan hebben tot de zomervakantie met een fragment uit het bijbehorende weerconcert.

De campagne rondom de lancering van het Weeronline aftelweerbericht draagt de naam ‘Rise Shine Weeronline’. Met behulp van Weeronline sta je op om stralend te genieten van de opvallende weermomenten van deze zomer.

Bekijk het actuele aftelweerbericht en het eerste weerconcert op YouTube. 

Beeldmateriaal en behind the scenes materiaal van de Rise Shine Weeronline campagne vind je in de Perskit Rise Shine Weeronline

Voor vragen over het Weeronline aftelweerbericht kunt u contact opnemen met Jaco van Wezel, woordvoerder van Weeronline: 06-123060987 en j.vanwezel@weeronline.nl