Het weer, wij Nederlanders praten er maar wat graag over. En zeker over het weer in onze eigen omgeving. Sinds begin 2020 verzorgt Weerplaza de weerberichtgeving voor Omroep Gelderland. Eind maart is daar Omroep Brabant bijgekomen en sinds afgelopen maand verwelkomen we ook RTV Utrecht en Omroep West.

Onze meteorologen Wilfred Janssen, Raymond Klaassen, Diana Woei, Alfred Snoek, Leon Saris en Marco Verhoef nemen het weer op web, televisie en radio voor hun rekening, zeven dagen per week.

De presentaties vinden plaats in ons kantoor in Houten. Vanuit onze nieuwe high-tech studio kunnen wij complete, gepresenteerde weervideo’s maken.
De studio is een zogeheten “one person studio”. De meteoroloog zorgt zelf voor het licht, het beeld, het geluid, de opname, de presentatie en natuurlijk de distributie.

In de studio zijn verschillende sets mogelijk. Weerplaza kan zo in de nieuwe studio video’s maken voor verschillende regionale omroepen.

"In de nieuwe studio kunnen we zowel gebruik maken van een grote groene wand waarop verschillende kaarten en beelden kunnen worden geprojecteerd, als van een groot televisiescherm met de mogelijkheid om fronten te tekenen", aldus Raymond Klaassen van Weerplaza."

Ook bijzondere fenomenen of weersituaties kunnen goed worden toegelicht. Zo worden voor de website van Weerplaza naast de weerberichten ook video’s gemaakt om bijzondere of opmerkelijke weersituaties uit te leggen, ook wel explainers of uitlegvideo’s genoemd.
( Link: weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weervideo/ )

De nieuwe rubriek Weervragen wordt gepresenteerd door Laura Osinga. Voor Buienalarm worden de video’s voor sociale media verzorgd door Donny de Koning. ( Link: weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weervragen/ )

Hier ziet u een kijkje achter de schermen in de nieuwe weerstudio van Weerplaza en wat voorbeelden van video’s:

Weerplaza levert weersinformatie voor verschillende media, bedrijven, overheden en consumenten. Deze is terug te vinden via bovengenoemde kanalen maar ook in de krant en op diverse apps, zoals Weerplaza en Buienalarm.