Assistent-vormgever

Wil jij mooie designs maken voor o.a. Weeronline en Weerplaza? Infoplaza is op zoek naar een een part-time assistent-vormgever, die ons team van meteorologen en redactieleden kan ondersteunen. Nieuws is altijd in beweging, en het weer is daar vaak een onderdeel van. Noodweer in Nederland, en ook elders in de wereld, krijgt veel aandacht van de nieuwsbedrijven. Infoplaza is een van de grootste all-round meteorologische dienstverleners voor media, consumenten, overheden en bedrijven, met het hoofdkantoor in Houten (UT). We opereren onder verschillende merken zoals o.a. Weeronline, Weerplaza en Buienalarm.


Ons team van redacteuren, meteorologen en social media experts is elke dag bezig met de vertaling van wetenschappelijke meteorologische data naar producten die voor de doelgroepen goed te begrijpen zijn. Die opdracht is alleen goed uit te voeren met behulp van grafische ondersteuning. Mooie (info)graphics, video’s en natuurlijk hulp bij opmaak en styling maken het verschil tussen iets saais en iets dat superinteressant is. En vergeet daarbij onze eigen studio niet waar we met augmented reality alles tevoorschijn kunnen toveren. Uiteraard wel pas nadat het ontworpen is. Door jou?

Het is jouw rol om het mediateam te helpen hun boodschap te communiceren.Nieuwsartikelen van Weeronline en Weerplaza worden door vrijwel alle nieuwswebsites benut en ook via video verspreiden wij onze boodschap. Vanuit de weerkamer in Houten heb je dus een bijzonder groot bereik met jouw ontwerpen.

Je wordt onderdeel van het redactieteam en je belangrijkste taak is dus het ondersteunen van de weerberichten.
Echter, ook andere afdelingen binnen Infoplaza hebben soms behoefte aan jouw expertise.


• Iemand die bezig is met een opleiding tot designer/interaction designer, of die de opleiding heeft afgerond;• Een enthousiaste teamplayer die het leuk vindt om veel te leren van collega’s;• Iemand die zichzelf in het Nederlands perfect verstaan- en leesbaar kan maken;• Iemand die flexibel inzetbaar is, ook soms in de weekenden;


  • Onderdeel zijn van een succesvolle, snelgroeiende organisatie met bekende high traffic merken (miljoenen
    unieke bezoekers per week);
  • Een informele en hands-on bedrijfscultuur;
  • De ruimte om te leren en jezelf (verder) te ontwikkelen als professional;
  • Kortom: een vliegende start als vormgever met een groot publiek die ervan geniet!

Durf jij het aan om mooie producten te maken voor een miljoenenpubliek? Solliciteer dan snel door je CV en een
korte motivatie te mailen naar hr@infoplaza.nl

Infoplaza, Sleepboot 5, 3991 CN Houten, Tel. +31 (0)85– 2103008