B2B Meteoroloog

Infoplaza is op zoek naar een gemotiveerde Meteoroloog om onderdeel uit te maken van ons ervaren team van weerexperts. Infoplaza is één van de grootste all-round meteorologische dienstverleners voor media, consumenten, overheden en bedrijven.We opereren onder verschillende merken zoals o.a. Weerplaza, Buienalarm en Infoplaza Marine Weather. Ter uitbreiding van ons team van operationele meteorologen zoeken we een enthousiaste professional om wereldwijd B2B klanten met zowel operaties op land als op zee te voorzien van weersverwachtingen.


Het beroep van meteoroloog bij Infoplaza is zeer veelzijdig. De ene dag bespreek je met ProRail of MOJO de impact van het weer op het spoorvervoer of een popconcert zoals Lowlands, de andere dag ben je in nauw contact met een maritieme klant aan de andere kant van de wereld om advies te geven vanwege een kritieke operatie op water.

Voor het leveren van weersverwachtingen opereert ons team van meteorologen het hele jaar door 24/7. Vanuit het kantoor in Houten, en soms vanuit thuis,  werk je volgens een flexibel rooster, zodat je werk en privéleven goed kan combineren.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Gedetailleerde weersverwachtingen maken en waardevolle achtergrondinformatie verstrekken.
 • Bewaken en analyseren van nieuwe weergegevens zodra deze beschikbaar zijn en bepalen of een wijziging in de weersverwachtingen noodzakelijk is.
 • De gevolgen van het verwachte weer kunnen presenteren aan klanten en collega’s, op een begrijpelijke en enthousiaste wijze, voor verschillende doelgroepen.
 • Samenwerken met een internationaal team van meteorologen.

 • Afgeronde opleiding in meteorologie, atmosferische wetenschappen of andere verwante studie.
  Of een hoge mate van meteorologische kennis en ervaring die op andere wijze is verworven.
 • Zowel zelfstandig als binnen een team goed kunnen werken.
 • Sterke verbale en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Bereid zijn om onregelmatige diensten uit te voeren 24/7, inclusief weekenden en feestdagen.
 • Ervaring met het uitgeven van (maritieme) weersverwachtingen en golfverwachtingen is een pré.
 • Kennis van (model) engineering of data sciences is een pré.

In Nederland verzorgt Infoplaza nauwkeurige weersinformatie voor consumenten en aan bedrijven. We leveren de verwachtingen aan bijvoorbeeld De Telegraaf, AD, NOS, de Volkskrant, Nu.nl, etc. Daarnaast verzorgt Infoplaza weersverwachtingen voor tal van bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd, zoals  de bouw-, landbouw-, evenementen- en transportsector, maar ook voor talrijke bedrijven op zee.  Infoplaza is een snel groeiend bedrijf met meer dan 70 collega’s op ons hoofdkantoor in Houten, Nederland en in onze vestiging in Atyrau, Kazachstan.


 • Onderdeel zijn van een succesvolle, snelgroeiende organisatie met een wereldwijd klantenbestand.
 • Je ontvangt een marktconform salaris, goede pensioenregeling en compensatie van reiskosten.
 • Een informele en hands-on bedrijfscultuur.
 • 24 – 40 uur per week, met mogelijkheden om flexibel te werken.

Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. We zijn benieuwd naar jouw reactie! Als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Michiel Severin, Forecast Manager, op +31 (0)85 21 03 008. Geïnteresseerden raden we aan zo snel mogelijk te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature ref. IP19-112