ICT Stage/ Werkstudent

Binnen Infoplaza zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair(e)s en/of werkstudenten die willen meewerken aan de doorontwikkeling van o.a. Weerplaza, Verkeerplaza, Schwung of klanten applicaties.


Bijna elke Nederlander heeft dagelijks te maken met het weer, de situatie op de weg of een reis met het openbaar vervoer. Wij hebben diverse projecten waarbij je werkervaring kan opdoen, afhankelijk van jouw interesses kan dit in de back-end of front-end zijn. Bijvoorbeeld het verwerken en beschikbaar stellen van al onze informatie op de beste manier via web, app en API’s. Je wordt dan mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van apps die door miljoenen mensen worden gebruikt!


 • Web-ervaring en kennis van HTML, JavaScript , CSS, git, MVC.
 • Kennis van cloud toepassingen in de vorm van docker containers is een pré.
 • Kennis van ontwikkel omgevingen zoals Visual studio.
 • Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en jij weet dat perfect te benutten.
 • Heb je meer ervaring in andere talen? Laat het ons dan ook weten, want we hebben genoeg uitdagingen liggen om mee aan de slag te gaan.


 • Maak onderdeel uit van een team van specialisten om je te inspireren en te ondersteunen.
 • Een vaste begeleider met veel ervaring in de media.
 • Een gezellige, mooie werkplek in Houten, makkelijk bereikbaar met OV.
 • Flexibele werktijden.
 • Een goede stagevergoeding / arbeidsvoorwaarden.
 • Informele en hands-on bedrijfscultuur.
 • Aanvang en de duur worden in overleg bepaald.

Het grootste deel van onze activiteiten bestaat uit het leveren van weersverwachtingen voor klanten over de hele wereld. Voor consumenten via websites en apps, zoals o.a. Weerplaza en Buienalarm. Maar ook in de B2B markt zijn we wereldwijd actief in verschillende markten, zowel op land als op zee, 24/7 verzorgd door ons deskundige team van meteorologen. Infoplaza biedt ook een reeks geavanceerde consumentendiensten die zijn ontworpen om mensen te helpen gemakkelijker dagelijkse beslissingen te nemen met betrekking tot verkeersinformatie en openbaar vervoer, via onze sites en apps zoals Verkeerplaza, Schwung en OVplaza.

Ons IT team zorgt ervoor dat we een optimale prestatie en gebruikerservaring kunnen blijven bieden, zelfs tijdens onze piekmomenten. We verwerken dagelijks grote hoeveelheden data, variërend van real-time openbaar vervoerschema’s, live blikseminslagen op wereldwijde schaal (± 8.000.000 per dag wereldwijd), live wereldwijde satellietdata tot meteorologische gegevens met meer dan 100.000.000 records per dag. Deze informatie wordt verwerkt voor zowel interne systemen als cloud platforms waar het door onze meteorologen wordt gebruikt, met behulp van onze in-house ontwikkelde tools, maar ook door onze klanten over de hele wereld.


We gebruiken een breed scala aan technologieën, maar het grootste deel van ons werk gebeurt in C# en .Net. Daarnaast doen we onze webontwikkeling met Angular, Javascript en Typescript. Onze core systemen zijn geschreven in C#, .Net, Golang, Python, Java en PHP. Deze systemen worden ingezet als docker in ons rancher-cluster. We gebruiken verschillende soorten databases, afhankelijk van het doel. Deze databases variëren van MS SQL, MYSQL en Postgres tot Redis en MongoDb. We ontwikkelen ook zelf mobiele apps, zowel voor iOS (met Objective-C) als voor Android.


Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. We zijn benieuwd naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature ref. IP19-105