Meteoroloog Media en/of B2B

Wil jij het nieuwe gezicht van Weerplaza worden!?

Infoplaza is een van de grootste all-round meteorologische dienstverleners voor media, consumenten, overheden en bedrijven. We opereren onder verschillende merken zoals o.a. Weerplaza, Buienalarm en Infoplaza Marine Weather. Ter uitbreiding van ons team van meteorologen zoeken we een enthousiaste professional om zowel B2B klanten als de media te voorzien van weersverwachtingen. Misschien word jij zelfs wel dé nieuwe stem en het gezicht van Weerplaza!

Het beroep van meteoroloog bij Infoplaza is zeer veelzijdig. De ene dag bespreek je met ProRail of MOJO de impact van het weer op het spoorvervoer of een popconcert zoals Lowlands, de andere dag ben je in nauw contact met de grootste mediabedrijven van Nederland om jouw visie op het weer onder de aandacht te brengen.

Voor het leveren van weersverwachtingen opereert ons team van meteorologen het hele jaar door 24/7. Vanuit het kantoor in Houten werk je volgens een vastgesteld rooster in ochtend- of avonddiensten. Daarbij wordt het rooster ruim van tevoren en in overleg met het team vastgesteld, zodat je werk en privéleven makkelijk kunt combineren.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Gedetailleerde weersverwachtingen maken en waardevolle achtergrondinformatie verstrekken.
  • Bewaken en analyseren van nieuwe weergegevens zodra deze beschikbaar zijn en bepalen of een wijziging in de weersverwachtingen noodzakelijk is.
  • Nieuwswaarde herkennen en pakkend omschrijven richting diverse media.
  • De gevolgen van het verwachte weer kunnen presenteren aan klanten en collega’s, op een begrijpelijke en enthousiaste wijze, voor verschillende doelgroepen.
  • Samenwerken met een internationaal team van meteorologen.

  • Afgeronde opleiding in meteorologie, atmosferische wetenschappen of andere verwante studie.Of een hoge mate van meteorologische kennis en ervaring die op andere wijze is verworven.
  • Zowel zelfstandig als binnen een team goed kunnen werken.
  • Sterke verbale en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Goede presentatievaardigheden.
  • Bereid zijn om onregelmatige diensten uit te voeren 24/7, inclusief weekenden en feestdagen.


In Nederland verzorgt Infoplaza nauwkeurige weersinformatie voor consumenten via websites en apps, zoals Weerplaza en Buienalarm. We zijn ook de aanbieder voor de weerpagina in de meeste Nederlandse kranten en websites, zoals De Telegraaf, AD, Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Nu.nl, etc. En op tv voor de NOS.  Daarnaast verzorgt Infoplaza weersverwachtingen voor tal van bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd, bijvoorbeeld voor de bouw-, landbouw-, evenementen- en transportsector, maar ook voor talrijke bedrijven op zee, zoals voor de offshore olie & gas, scheepvaart en kustbouw.  Infoplaza is een snel groeiend internationaal bedrijf met inmiddels meer dan 65 collega’s op ons hoofdkantoor in Houten, Nederland en in onze vestiging in Atyrau, Kazachstan.


Ben jij de enthousiaste kandidaat die graag werkervaring wilt opdoen bij een succesvolle, snelgroeiende organisatie? Dit kan in de vorm van een stage, afstudeeropdracht of tijdens je studie als bijbaantje. Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. We zijn benieuwd naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature ref. IP19-109