Mediaredactie - Stagiair(e) /Werkstudent

Binnen Infoplaza zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) en/of werkstudent die nooit genoeg krijgt van social media en de onderdelen van Weerplaza en Buienalarm nadrukkelijker onder de aandacht kan brengen bij de mensen. De communicatie verloopt via onze websites, maar ook via onze apps en de diverse beschikbare social media.


Hoe gaan we vandaag onze bezoekers en gebruikers voorzien van goede informatie en leuk entertainment? Dat is dagelijks je opdracht. Je bent onderdeel van ons (Weerplaza & Buienalarm) redactieteam. Gezamenlijk bepalen we wat we willen benadrukken in onze berichten en dan ga jij aan de slag om dat voor de diverse social media kanalen, websites en apps te realiseren. De ene keer schrijf je pakkende teksten of maak je graphics, een andere keer pak je de videocamera en houd je interviews op straat of maak je reportages. Indien je het zelf leuk vindt om voor de camera te staan, zijn hiervoor wellicht ook mogelijkheden.

Natuurlijk kan er ergens ineens iets gebeuren waar we op in willen springen, je let daarom continu scherp op wat er leeft. Gedurende de dag kijken we of we hebben bereikt wat we hoopten met de berichten van die ochtend. Zien we nieuwe onderwerpen ontstaan, moeten we iets voorbereiden voor de komende dagen? De hele dag ben je bezig met het volgen van meerdere informatiestromen, content bedenken en communiceren.


 • Je hebt affiniteit met design en vormgeving en kan pakkende teksten schrijven.
 • Je hebt een uitstekende kennis van social media.
 • Je hebt ervaring met software om content te maken (video’s, infographics, etc.).
 • Nieuwsgierigheid naar wat de mens in de straat bezig houdt.
 • Flexibel van karakter, creatief in je werk.
 • Goede presentatie vaardigheden is een pré.


Het grootste deel van onze activiteiten bestaat uit het leveren van weersverwachtingen voor klanten over de hele wereld. Voor consumenten via websites en apps, zoals o.a. Weerplaza en Buienalarm. Maar ook in de B2B markt zijn we wereldwijd actief in verschillende markten, zowel op land als op zee, 24/7 verzorgd door ons deskundige team van meteorologen. Infoplaza biedt ook een reeks geavanceerde consumentendiensten die zijn ontworpen om mensen te helpen gemakkelijker dagelijkse beslissingen te nemen met betrekking tot verkeersinformatie en openbaar vervoer, via onze sites en apps zoals Verkeerplaza, Schwung en OVplaza.


 • Maak onderdeel uit van een team van specialisten om je te inspireren en te ondersteunen.
 • Een vaste begeleider met veel ervaring in de media.
 • Een gezellige, mooie werkplek in Houten, makkelijk bereikbaar met OV.
 • Flexibele werktijden.
 • Een goede stagevergoeding / arbeidsvoorwaarden.
 • Informele en hands-on bedrijfscultuur.
 • Aanvang en de duur worden in overleg bepaald.

Ben jij de enthousiaste kandidaat die graag werkervaring wilt opdoen bij een succesvolle, snelgroeiende organisatie? Dit kan in de vorm van een stage, afstudeeropdracht of tijdens je studie als bijbaan. Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. Of wees creatief en stuur een leuke video boodschap erbij. We zijn benieuwd naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature ref. IP19-104b