QA Engineer

Infoplaza, bekend van merken als Weeronline, Buienalarm, Weerplaza, etc., is op zoek naar een QA engineer om de kwaliteit van onze websites en mobiele applicaties te verbeteren en te onderhouden. We ontwikkelen verschillende applicaties voor consumenten en bedrijven, met weersinformatie en mobiliteitsoplossingen (verkeer en openbaar vervoer).


Als QA engineer speel je een belangrijke rol in het succes van ons bedrijf. Je wordt verantwoordelijk voor QA voor alle apps en websites en kent elk detail van onze producten. Je draagt bij aan ons QA-proces, om de schaalbaarheid, herhaalbaarheid en stabiliteit te verbeteren. Je werkt als onderdeel van het development team om onze producten te testen en onze gebruikers de beste ervaring te bieden. Je bent bekend met, en implementeert, best practices in testautomatisering om onze geautomatiseerde testdekking te vergroten. Je schrijft duidelijke instructies en documentatie over de testen die je uitvoert. Je helpt ook om het team van de beste informatie te voorzien om problemen op te lossen. In deze functie krijg je veel vrijheid om onze processen te verbeteren indien nodig.

 

Je komt te werken in een internationaal team van developers waar jouw bijdrage goed zichtbaar is. Binnen ons team krijg je de vrijheid om je eigen ideeën toe te passen en een impact te hebben op de organisatie. We geloven in het continue verbeteren van processen en het uitwisselen van ervaringen. We zijn een agile organisatie, waarbij je als team inschat wat een haalbare hoeveelheid werk is, en daar samen naartoe werkt. Je hebt dagelijks contact met je team om af te stemmen wat er goed gaat en waar hulp nodig is. We werken features af en releasen die op regelmatige basis, we doen niet aan big bang releases.


 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als QA engineer in software ontwikkeling.
 • Je hebt enige ervaring in het automatiseren van mobiele en web tests.
 • Ervaring met Cypress.io, Appium, WebdriverIO, Android Studio en Xcode.
 • Je hebt (enige) ervaring met API-testen (met bijvoorbeeld postman).
 • Je hebt sterke ervaring met handmatig testen, testorganisatie, testuitvoering en rapportage.
 • Ervaring met CI/CD processen en tools (Jenkins, Bitrise, Azure Devops).
 • Je hebt vertrouwen in de kwaliteit van je werk en kunt verantwoordelijkheid nemen voor een release.
 • Je bent en blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden.
 • Je bent zelfstandig, zelforganiserend en in staat om aan complexe projecten te werken.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands.


Bij Infoplaza helpen we mensen en organisaties om de juiste beslissingen te nemen, met de juiste informatie op het juiste moment. Infoplaza Groep bestaat uit drie business lines: Infoplaza Network, Infoplaza Business en Infoplaza Mobility. De meeste van onze activiteiten bestaan ​​uit het leveren van weersverwachtingen voor klanten over de hele wereld (Infoplaza Network en Business), daarnaast houden we ons ook bezig met apps voor mobiliteit (Infoplaza Mobility).

Binnen Infoplaza Netwerk voorzien we weersinformatie voor media en consumenten via websites en apps, zoals Weeronline, Weerplaza en Buienalarm. Dit maakt ons het #1 weerplatform van de Benelux! Maar we zijn ook actief in de B2B-markt in verschillende sectoren wereldwijd om weergerelateerde informatie te leveren, zowel op land als op zee. Deze wordt geleverd vanuit Infoplaza Business. Hier helpen we het besluitvormingsproces van onze klanten efficiënter te maken tijdens weersgevoelige operaties. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Houten (UT) en we hebben ook een kantoor in Amsterdam.


We gebruiken een breed scala aan technologieën, maar het grootste deel van ons werk gebeurt in C# .NET. Daarnaast doen we onze webontwikkeling met Angular, React, Javascript en Typescript. Onze core systemen zijn geschreven in C# .NET en Python. Deze systemen worden ingezet als docker in ons rancher-cluster. We gebruiken verschillende soorten databases, afhankelijk van het doel. Deze databases variëren van MS SQL, MYSQL en Postgres tot Redis. We ontwikkelen ook zelf mobiele apps, zowel voor iOS als voor Android.


 • Onderdeel zijn van een succesvolle, snelgroeiende organisatie, de expert op gebied van weer en mobiliteit.
 • Een multinationaal team van specialisten om je te inspireren en te ondersteunen.
 • Veel vrijheid bij het plannen van je werk.
 • Informele en hands-on bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.
 • Veel ruimte voor creativiteit, persoonlijke inbreng en ontwikkeling.
 • 32 – 40 uur werkweek.
 • Werplek kan een combinatie zijn van onze kantoren in Houten, Amsterdam en vanuit huis.

Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. We zijn benieuwd naar jouw reactie!