Tech Lead Business

Infoplaza is op zoek naar een fulltime Lead Developer met management skills. Ga jij samen met je team richting geven aan onze productontwikkeling?


Je komt te werken in de development divisie van Infoplaza met in totaal zo’n 35 ervaren, medior en junior ontwikkelaars. De afdeling is opgedeeld in Weather Technology en 3 Squads voor Productontwikkeling; Network voor ons consumenten activiteiten, Business voor onze zakelijke klanten en Mobility voor ons mobiliteitoplossingen. In het Business Squad ga je samen met je team op ons kantoor in Houten, en een offshore locatie, nieuwe weerproducten ontwikkelen voor o.a. internationale maritieme klanten. Daarbij ga je samen met de team leaders van de andere teams de technologische ontwikkeling van Infoplaza mede invullen.


 • Naast developer heb je de skills en bij voorkeur enkele jaren ervaring met het aansturen van een team.
 • Je beschikt over een probleemoplossende houding met constante aandacht voor het leveren van de beste kwaliteit en sterk analytisch vermogen.
 • Sterke verbale en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je bent een full-stack developer met geavanceerde ervaring met SQL, C#, .NET/.NET-core.
 • Evaring met MVC
 • Plezier en ervaring met het ontwikkelen van API’s
 • Ervaring met cloud oplossing, containers & ci/cd

Bonuspunten voor:

 • Affiniteit met het weer of maritieme sector. Als je dat niet hebt, dan praten onze experts je hier graag over bij!


Bij Infoplaza helpen we mensen en organisaties om de juiste beslissingen te nemen, met de juiste informatie op het juiste moment. Infoplaza Groep bestaat uit drie business lines: Infoplaza Network, Infoplaza Business en Infoplaza Mobility. De meeste van onze activiteiten bestaan uit het leveren van weersverwachtingen voor klanten over de hele wereld (Infoplaza Network en Business), daarnaast houden we ons ook bezig met apps voor mobiliteit (Infoplaza Mobility).

Binnen Infoplaza Netwerk voorzien we weersinformatie voor media en consumenten via websites en apps, zoals Weeronline, Weerplaza en Buienalarm. Dit maakt ons het #1 weerplatform van de Benelux! Maar we zijn ook actief in de B2B-markt in verschillende sectoren wereldwijd om weergerelateerde informatie te leveren, zowel op land als op zee. Deze wordt geleverd vanuit Infoplaza Business. Hier helpen we het besluitvormingsproces van onze klanten efficiënter te maken tijdens weersgevoelige operaties. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Houten (UT) en we hebben ook een kantoor in Amsterdam.

Ons IT team zorgt ervoor dat we altijd een optimale prestatie en gebruikerservaring kunnen blijven bieden, zelfs tijdens onze piekmomenten. We verwerken dagelijks grote hoeveelheden data, variërend van real-time openbaar vervoerschema’s, live blikseminslagen op wereldwijde schaal (± 8.000.000 per dag wereldwijd), live wereldwijde satellietdata tot meteorologische gegevens met meer dan 100.000.000 records per dag. Deze informatie wordt verwerkt voor zowel interne systemen als cloud platforms waar het door onze meteorologen wordt gebruikt, met behulp van onze in-house ontwikkelde tools, maar ook door onze klanten over de hele wereld. Als developer kan je bij elke fase betrokken zijn en helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.


We gebruiken een breed scala aan technologieën, maar het grootste deel van ons werk gebeurt in C# en .Net. Daarnaast doen we onze webontwikkeling met Angular, Javascript en Typescript. Onze core systemen zijn geschreven in C#, .Net en Python. Deze systemen worden ingezet als docker in ons rancher-cluster. We gebruiken verschillende soorten databases, afhankelijk van het doel. Deze databases variëren van MS SQL, MYSQL en Postgres tot Redis. We ontwikkelen ook zelf mobiele apps, zowel voor iOS  als voor Android.


 • Onderdeel zijn van een snelgroeiende organisatie op het gebied van weer en mobiliteit.
 • Een omgeving waarin je in de komende jaren verder ontwikkelt als Lead Developer en Team Leader.
 • Een multinationaal team van specialisten om je te inspireren en te ondersteunen.
 • Veel vrijheid bij het plannen van je werk.
 • Informele en hands-on bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.
 • Veel ruimte voor creativiteit, eigen inbreng en ontwikkeling.
 • Samen kijken we waar je nog aanvullende opleiding of training nodig hebt.


Als je denkt dat we een match zijn, stuur dan je CV meteen naar hr@infoplaza.nl. We zijn benieuwd naar jouw reactie!