De land- en tuinbouw: het weerbericht, ziektedrukmeter en spuitadviezen.

De agrarische sector

Er is geen sector zo afhankelijk van het weer als de agrarische sector. Hoe hoog is de ziektedruk in het gewas? Kan er worden gekuild of geoogst? Iedere dag ondersteunen we belangrijke beslissingen in land- en tuinbouw die beïnvloed worden door het weer. Wij helpen deze beslissingen te nemen door zeer gedetailleerde weersinformatie en specifieke landbouwkundige adviezen. We leveren dit aan eindgebruikers via diverse partners. Heeft u ook interesse in een partnership?

Van data tot dashboards

U kunt al onze data afnemen middels API’s en zo integreren in uw eigen oplossingen. Wilt u gebruik maken van onze expertise om complexe informatie eenvoudig te presenteren, dan kan dat ook. Wij bieden u de losse onderdelen tot een compleet dashboard. Zo bepaald u zelf de winnende strategie richting uw eindgebruikers. Wij bieden onder andere:

  • Ziektedrukmeter voor meer dan 40 schimmelziektes in de meest voorkomende gewassen.
  • Een werkbaarheid-weervenster voor o.a. bespuitingen, kunstmest strooien en kuilen.
  • Gedetailleerde waarnemingen en weersverwachtingen op perceelniveau.
  • Een berekening van de effectiviteit van uw bespuiting o.b.v. de weersverwachting.
  • Het spuitadvies voor Phytophtora in aardappelen.

Waar komt onze kennis vandaan?

Naast de consumentenwebsite Weerplaza.nl is Infoplaza vooral weerexpert met oplossingen voor vele bedrijven. Omdat weersverwachtingen en teeltadviezen erg nauw letten, werkt Infoplaza met een team van ervaren meteorologen. Op landbouwkundig gebied worden wij geadviseerd door gerenommeerde agronomen. Zo borgen wij de ervaring in agrarische modellen die de invloed van het weer op ziekten inzichtelijk maken, gewasbescherming en andere landbouwkundige toepassingen.

Naast het leveren van data en componenten, denken we graag mee in het ontwikkelen van nieuwe concepten voor de agrarische sector. Binnen Nederland en daarbuiten. Het weer stopt niet bij de landsgrenzen. Onze oplossingen kunnen wij wereldwijd aanbieden.


Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op