Het weer bepaalt de energieconsumptie bij warm of koud weer en bepaalt tevens de productie van energie door renewables als wind- en zonne-energie.

Het weer bepaalt uw business!

Dat het weer uw business en uw rendement bepaalt, is niet overdreven! Naast de invloed op de vraag en productie, heeft u er in vele aspecten van uw operatie mee te maken. Wij hebben oplossingen voor uw trading desk, productie units, onderhoud en transport. Zowel op land als offshore. Onze weerexperts geven eenvoudig inzicht in de invloed van het weer op uw operatie.

Onbalans prognoses

De kosten voor onbalans tussen uw prognose en realisatie kunnen snel oplopen. Wij helpen uw tradedesk met de juiste weersverwachting, output-prognose en risicoanalyse. Met scenario forecasting maken we uw risico’s inzichtelijk (lees meer hierover op De Weerexperts). Het confidence level van onze experts geeft de (on)zekerheid van onze verwachting weer en helpt uw analisten en traders de juiste afweging te maken.

Renewables

Wind- en zonne-energie maken betrouwbare weersinformatie onmisbaar. Wij ondersteunen u hierin met behulp van onze expertmodellen. Onze informatie is dan ook helemaal afgestemd op uw plants. Hoge resolutie nowcasting voor bijvoorbeeld globale straling en de wind op ashoogte. Op basis van uw behoeften stellen we het juiste datapakket of dashboard samen.

Projecten, Onderhoud, Transport & Offshore

Als full-service weerbedrijf leveren wij diensten voor uiteenlopende industrieën. In de renewables keten komt dat samen in een volledig dienstenpallet. Wij begeleiden uw projecten van A – Z; reeds voor de start adviseren we u met een wind- en risicoanalyse. Tijdens het project begeleiden wij u met heldere werkbaarheidsvensters en waarschuwen we bij overschrijding van de limieten. Dat doen we niet alleen op land, maar ook offshore. Onze experts hebben vele jaren ervaring in het begeleiden van boorplatformen en zware zeetransporten. Ons expertteam is in staat flexibel in te spelen op veranderende behoeften die in de hectiek van overschrijding van weerlimieten soms ontstaan.


Meer weten over onze oplossingen voor energie?

Neem contact op