Met een eigen onweer-detectie-netwerk zijn wij beter in staat waarschuwingen onze klanten voor onweer te waarschuwen.

Eigen onweer detectie netwerk

Onweer is één van de krachtigste natuurfenomenen en moet daarom goed in de gaten gehouden worden. Onweer is gevaarlijk en kan catastrofale gevolgen hebben indien de bliksem op de verkeerde plek inslaat. Infoplaza neemt onweer serieus. Dusdanig serieus dat we een eigen netwerk voor onweersdetectie in Nederland hebben opgezet, uiteraard met de hoogst mogelijke kwaliteit. Het netwerk geeft ons de mogelijkheid om onweersbuien nauwgezet te volgen en om tegelijkertijd de structuur van de onweerswolk te ontleden. Zijn het vooral ontladingen van wolk naar wolk of juist van de wolk naar de grond. Neemt de intensiteit toe of af, en wat is de koers van de onweersbui.

Waarschuwingsservice

Kennis van onweersbuien is essentieel om goede waarschuwingen af te geven, en om onze klanten goed voor te lichten. Met behulp van onze kennis bent u in staat om de invloed van onweer op uw werkzaamheden te minimaliseren. Bent u bijvoorbeeld verantwoordelijk voor personeel, schoolkinderen of een voetbalteam, dan helpen onze tijdige alerts ervoor dat u iedereen in veiligheid kan brengen.


Neemt u onweer ook serieus?

Neem dan contact op


Achtergrond detectie netwerk

In samenwerking met Earth Networks beschikken we over weer en onweer waarnemingen over de gehele wereld. Ons netwerk is uniek in de detectie van zowel ontladingen in de wolken als ook ontladingen naar de aarde. Hiermee zijn we in staat eerder te waarschuwing voor extreem weer en beschermen we u en uw processen tegen onweer. Onderstaande video vertelt u alles over ons netwerk.

In Nederland hebben wij onze eigen onweer sensoren geplaatst. Daarmee weten we exact of en waar ontladingen hebben opgetreden. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld waarschuwingsservices bieden aan de luchtvaart, treinen, recreatie en de overheid. U kunt zelfs een sensor op uw eigen locatie laten installeren. Dit is zeer eenvoudig en snel te realiseren.

Ook consumenten kunnen één oogopslag zien waar de dichtstbijzijnde bliksem ontlading is geweest. Met onze App Onweeralarm (iOS / Android), zie je binnen enkele seconden op welke afstand een onweersbui zich bevind. Een eenvoudige tool die bijvoorbeeld bij het sporten erg handig is. Veilig op weg met Weerplaza!